Marion Woodmanová

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Marion Woodmanová (1928–2018) byla jednou z nejznámějších jungiánských psychoterapeutek 20. století. Studovala anglickou literaturu na univerzitě v Ontariu a přes dvacet let ji vyučovala na střední škole. Její neustálý boj s anorexií ji ale vedl k úplné změně života. Podnikla cestu do Indie a pak do Anglie, kde se seznámila s analytickou...
Zobrazit celý text
Nahoru

Marion Woodmanová v Oko Magazínu OKO

Rozhovory

Dovolte snovému světu vstoupit do vašeho života - rozhovor s Marion Woodmanovou

Pro někoho může být dostatečný směrníkem to, že Marion Woodmanová (1928 - 2018) byla uznávaná jungiánská psychoanalytička. To, že byla Kanaďankou asi k zájmu samo o sobě nikoho nestrhne. Jak ale pracuje se sny? Co radí?
Ukázky

O smíření mužského a ženského principu v nás

Robert Bly, který se proslavil knihou Železný Jan, přizval ke spolupráci jungiánskou psychiatričku Marion Woodmanovou, Vznikly tak dvě interpretace ruské pohádky Car panna - mužská a ženská. Ty doplňuje jejich společný rozhovor nad knihou.
Ukázky

Jak rozštěpení mezi hlavou a tělem ničí život

Marion Woodmanová nabízí důkaz, že obezita a anorexie jsou dva krajní fyzické symptomy obecného potlačení ženské přirozenosti v naší kultuře. Nabízí překvapivé vhledy do vztahů mezi individuačním procesem ženy a stavem jejího těla.
Další články