Vladimír Poštulka - Labužníkovy historky

Labužníkovy historky

Nakladatel: Ikar 2011
4
Rozebráno
299 Kč
pohlídat

Anotace

Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem,...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
4
(2x)

Vaše hodnocení

Pane Poštulko, zase se plete. Příběhy, které vyprávíte jsem už mnohokrát slyšel, ale jinak. Neberte to zle, ale stačilo by si přečíst některou z mých knih a poznal byste kdo je tady šéf. Ale jinak milé.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Sladké mámení

(...) Tentokrát se Poštulka s erudicí, šarmem a vtipem pustil do končin, které má za těch dvacet let, co intenzivně popularizuje kvalitní gastronomii, dobře obšlápnuté. V šestašedesáti obsáhlých, fakty překypujících příbězích z kulinářské historie před čtenářem defilují známé pokrmy a netušená fakta. Nejen kdy, kde a za jakých okolností jídla vznikla a jak přišla ke svému názvu; autor na oko nedbale trousí i ochutnávky dalších delikates, servíruje nám kromě legend i vlastní vzpomínky a osobní zkušenosti s regionálními odlišnostmi v přípravě pokrmů a jako sladkou tečku za každou historkou nabízí původní, osvědčený nebo prostě svůj oblíbený recept na danou pochoutku.

SLADKÉ MÁMENÍ

(...) Tentokrát se Poštulka s erudicí, šarmem a vtipem pustil do končin, jež má za těch dvacet let, co intenzívně popularizuje kvalitní gastronomii, dobře obšlápnuté. V šestašedesáti obsáhlých, fakty překypujících příbězích z kulinářské historie před čtenářem defilují známé pokrmy a netušená fakta. Nejen kdy, kde a za jakých okolností jídla vznikla a jak přišla ke svému názvu; autor na oko nedbale trousí i ochutnávky dalších delikates, servíruje nám kromě legend i vlastní vzpomínky a osobní zkušenosti s regionálními odlišnostmi v přípravě pokrmů a jako sladkou tečku za každou historkou nabízí původní, osvědčený nebo prostě svůj oblíbený recept na danou pochoutku.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Labužníkovy historky
Autor:
Poštulka, Vladimír
Nakladatel:
Ikar
EAN:
9788024915029
ISBN:
978-80-249-1502-9
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 352 stran, česky
Rozměry:
17,5 × 24 cm
Rok vydání:
2011 (1. vydání)